InfoPano forum
Septembar 09, 2010, 04:57:05 am *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti: Nova Rapidshare pravila od kraja juna 2010.

Početna   Pomoć Pretraga Kalendar Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]
  Štampaj  
Autor Tema: video skype  (Pročitano 1336 puta)
sdmitar
Newbie
*

Pogledaj profil
« poslato: Januar 31, 2010, 03:53:11 am »

Skype ne vidi web cameru.

Koristim web cameru Genius i-317. Radi u NetMeeting i drugim video aplikacijama. U skype
ne jer je skype ne vidi - poruka u Option video settings: "Skype couldn't find a webcam...." i nema druge opcije za podesavanje.
Kako resiti problem i podesiti da Skype vidi web cameru.
U primljenom web pozivu ja vidim video sagovornika a on mene ne!
sdmitar
Sačuvana
InfoPano
Global Moderator
Hero Member

Pogledaj profil WWW
« Odgovor #1 poslato: Januar 31, 2010, 04:16:37 am »

Nažalost, nemamo iskustva u radu sa tom kamerom, ali možda pomogne reinstalacija najnovije verzije skype ili reinstalacija drajvera što ste dobili sa web kamerom.
Sačuvana
sdmitar
Newbie
*

Pogledaj profil
« Odgovor #2 poslato: Januar 31, 2010, 04:37:07 pm »

Ne ide video camera.
Problem je izgleda u nekom setovanju koje je ostalo zapamceno u skypeu, gde su pohranjene i adrese koje pozivam, a nemogu pristupiti tim podacima.
Naime, kada postavim u signin skype ime mog sina ili mog druga, imam otvaranje normalno i normalna pristup izboru i podesavanju kamere i imam sliku. Ako zatvorim (sign out) ove naloge i pokusam sa saignin mog naloga doijem poruku da "can;t open skupe. You are alredy signed in on this compuer. Please sign out and try again". Jedini nacin da otvorim moj nalog je da resetujem racunar. Ali kamera nije dostupna. Probao sam sa brisanjem skypea, sa brisanjem registara, ali se problem ponovo javlja na isti nacin.
Da li postoji zaostalo setovanje u skype.com i kako izaci iz ovog problema.
Sačuvana
InfoPano
Global Moderator
Hero Member

Pogledaj profil WWW
« Odgovor #3 poslato: Februar 01, 2010, 12:22:51 am »

Sajt skype.com tj. vaš profil kao Skype korisnik nema podešavanja za video.
Sva video podešavanja su isključivo lokalna.
Već ste pokušali reinstalaciju Skype i nije pomoglo.
Jedino vam preostaje reinstalirate operativni sistem (ceo Windows) jer očigledno neki parametar u registry ili negde u Windows konfiguraciji pogrešno postavljen.
Sačuvana
sdmitar
Newbie
*

Pogledaj profil
« Odgovor #4 poslato: Februar 06, 2010, 02:44:23 pm »

Ako je tako, gde bi mogao da bude smesten podatak koji mom skype imenu ne dozvoljava podesavanje videa, a dozvoljava kada instaliram skype ime sina na istom racunaru. Kada svicujem izmedju ova dva imena, pa cak i sa tri imena, jedino moje ime ne dozvoljava podesavanje videa.
Kako izaci bez reinstalacije windowsa?
Pokusao sam da ocistim sve registre u kojima se pominje ime skype, ali opet isto.
Sačuvana
sdmitar
Newbie
*

Pogledaj profil
« Odgovor #5 poslato: Februar 07, 2010, 03:05:07 am »

Reseno, radi, nadam se da ce trajati.
Posto nema resenja, probao sam trivijalno, da sa skype imena koje radi sa kamerom, kopiram deo postavki za video device na moje skype ime u fajlu: koji radi c:\document & settings\myname\application data\skype\config.xml
Posle restarta vidim kameru i meni za kameru i sa mog skype imena i to za sada radi.
Zasto je doslo do problema neznam.
Sačuvana
Stranice: [1]
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!